Sök
Stäng denna sökruta.

Intervju Daniel Tellram, Södra Hallands Kraft

Hej Daniel, berätta vem du är och var du jobbar!

Jag jobbar på Södra Hallands Kraft som är en ekonomisk förening med femtio anställda och ungefär 20 000 abonnenter i södra Halland. Jag är driftansvarig. Började som montör i 16 år, projektledare i två år och driftansvarig sedan 2020. Så nu är det tjugoårsjubileum!

Vi ansvarar för elnätet fram till kund, det är rätt mycket luftlinjer men även nedgrävt och vi har därför köpt Norrlandsvagnar till våra montörer och projektledare som är ute på fältet. Vagnarna står ofta ute i besvärlig terräng och då går det inte att ha husvagnsneddragning på stödben utan det måste vara riktiga grejer –då vi har haft Norrlandsvagnar tidigare och behöver ganska robusta vagnar så beställde vi nya vagnar med samma typ av kraftiga stödben som satt på våra gamla vagnar. Norrlandsvagnarna är fruktansvärt robusta och håller länge!

Vi har fem vagnar för rast och ombyte och de kan stå ute i allt från en till fyra månader på ett jobb beroende på hur stort projektet är. Toalett vill montörerna inte ha då vi har det på våra fördelningsstationer men vagnarna funkar bra ändå och de är uppskattade för fika, lunch och middag. Det bästa med Norrlandsvagnar är att de är pålitliga, stabila och robusta.

Vi har inte haft några större problem med vagnarna även när de blivit gamla. Våra tidigare vagnar är från 1999-2000 och nu börjar de gå mot sitt slut så nu köper vi två i år och två nästa år. Vi provade en annan vagn förra året men den höll inte måttet, så därför valde vi Norrlandsvagnar igen. Teknikerna vill ha Norrlandsvagnar för dem har de använt tidigare och vet att de funkar, även nu när det blir vinter! De har allt vi behöver helt enkelt!