Sök
Stäng denna sökruta.

Funktioner

En Norrlandsvagn har oändligt många användningsområden. Från förråds-, depå- och servicevagnar, sekretariat-, verkstads- och specialvagnar till personalvagnar för rast och övernattning. För att du ska få just den vagn du behöver erbjuder vi en mängd olika tillval.

Hur vill du ha din vagn?

Funktioner Kök

Våra pentryn är ergonomiskt utformade, snygga och praktiska. De är integrerade i våra vagnar på ett mycket genomtänkt sätt och som standard kommer de generöst utrustade med varmt & kallt vatten, rymligt kylskåp, mikro, gedigen vask, en ljus robust diskbänk och väl anpassade och snygga över- och underskåp.

Våra mest populära tillval ser du nedan, samtliga tillval hittar du i Bygg din norrlandsvagn:
• Värmeskåp
• Gasolkök
• Kaffebryggare

Exempel på hur våra kök kan se ut ser du i bilderna nedan: 

Minikök MT CV värmeskåp

Minikök MT EL tvättho

Pentry EL höger

Funktioner Matrum

Matmodulerna är inredda i ljusa, fräscha kulörer. Här sitter du bekvämt vid ett stabilt bord i en varm och ombonad miljö under mat- eller fikaraster. Strategiskt placerade fönster ger ett härligt ljusinsläpp.
Våra matmoduler finns anpassade för 2–10 personer beroende på storlek av vagn och är i standardutförande utrustad med bord och stolar.

Våra mest populära tillval ser du i listan nedan, samtliga tillval hittar du i Bygg din norrlandsvagn:
• Brandvarnare
• Brandsläckare
• USB Uttag

Exempel på hur våra matrum kan se ut ser du i bilderna nedan: 

Matrum 3 pers EL 50

Matrum 5 pers EL 50 top

Matrum 6 pers EL 50

Funktioner Toalett

Våra toalettmoduler är ombonade, tysta, avskilda och välisolerade. De är designade för att vara lättstädade och hygieniska.

Våra mest populära tillval ser du i listan nedan, samtliga tillval hittar du i Bygg din norrlandsvagn:
• Handfat
• 350 l slammtoalett
• Förbränningstoalett
• Vattenspolande toalett

Exempel på hur våra toaletter kan se ut ser du i bilderna nedan: 

Slamtoalett modul fram EL

Slamtoalett förråd modul bak CV

Slamtoalett modul fram CV

Omklädning

Omklädningsmodulerna är rymliga och har en av marknadens bästa takhöjder. Här byter du om och tvättar av dig efter dagens arbetspass. Inredningen är ljus och fräsch och varje person har tillgång till två skåp, varav ett är låsbart. Tvättställen är speciellt framtagna för just våra vagnar och är väl anpassade för ändamålet.

Våra mest populära tillval ser du i listan nedan, samtliga tillval hittar du i Bygg din norrlandsvagn:
• Torkskåp
• Dusch
• Vattenanslutning
• Tvättränna

Exempel på hur våra omklädningsmoduler kan se ut ser du i bilderna nedan: 

Omklädning 4 pers CV

Omklädning 6 pers EL

Tvättställ modul 2x430 EL

Sovrum

I våra sovmoduler får du en skön natts sömn. Modulerna är välventilerade och har öppningsbara fönster, försedda med insektsnät/mörkläggningsgardiner.
Som standard ingår komfortabla madrasser av hög kvalitet i våningssäng eller enkelsäng och varje sovplats har egen sängbelysning och garderob.

Vårt mest populära tillval ser du nedan, samtliga tillval hittar du i Bygg din norrlandsvagn:
• USB uttag

Dusch

I våra ljusa och trivsamma duschmoduler kan du slappna av med skön dusch efter en lång arbetsdag. Våra duschar lever upp till en hög standard. De är rymliga, ergonomiskt korrekta och enkla att hålla rena och fräscha. Givetvis har vi duschblandare med termostat. Vill ni ha ett separat duschutrymme med möjlighet att byta om enskilt så har vi lösningar även på detta.

Vårt mest populära tillval ser du nedan, samtliga tillval hittar du i Bygg din norrlandsvagn:
• Enskild omklädning (Mångfald)

Klimat värme

Våra vagnar kan utrustas med olika typer av värmesystem efter behov och tekniken är minst lika sofistikerad som den du hittar i moderna hem.

Våra mest populära tillval ser du i listan nedan, samtliga tillval hittar du i Bygg din norrlandsvagn:

• Elektriska radiatorer där vagnen utrustas med ett flertal radiatorer som ger en behaglig värme året runt. (Ett värmeval som kräver att man alltid har tillgång till elektricitet.)

• En kombination av gasolpanna och el, vilket är en vattenburen centralvärmeanläggning som med tysta, långsamma luftrörelser skapar en optimal komfort med naturlig luftfuktighet i ditt mobila boende. En gasolpanna med en elpatron värmer glykolvätska i ett rörsystem som i sin tur värmer upp luften via konvektorer. Luften stiger sedan utmed ytterväggarna och cirkulerar av sig själv, så kallad självkonvektion. Detta ger en omslutande värme med ett naturligt luftflöde som resulterar i en jämn värmespridning i hela vagnen.

• En kombination av dieselpanna och el som bygger på samma principer som med gasolpanna, men med skillnaden att du kan välja ett system utan elektrisk cirkulationspump.

Verkstad

Våra verkstadsmoduler har egen låsbar ingång. De är utvecklade för att möjliggöra ett bekvämt och funktionellt arbetssätt och gör det enkelt att ha ordning och reda på material och verktyg.

Våra mest populära tillval ser du i listan nedan, samtliga tillval hittar du i Bygg din norrlandsvagn:
• Verktygstavla
• Arbetsbänk
• Eluttag
• Skruvstäd

Underrede

Vårt egenutvecklade underrede är designat för att på ett optimalt sätt samverka med karossen för bästa prestanda och lägsta vikt. Underredet säkerställer att transport och lyft av vagnen kan ske på ett ändamålsenligt sätt. Det är galvaniserat för bästa korrosionsbeständighet och med gedigna och ställbara stödben i varje hörn skapas förutsättningar för att alltid kunna etablera vagnen stadigt på vald plats. Underredets robusta och högkvalitativa integrerade elsystem, med alla lagstadgade trafikljus i led-teknik (multivolt), ger ett tidsenligt utseende och en trafiksäker vagn.

Våra underreden kan du se i listan nedan, samtliga tillval hittar du i Bygg din norrlandsvagn:

• Obromsat 30 km/h

• Obromsat 80 km/h

• Vinkeljärnsram

• Lastväxlarflak

Exempel på hur våra underreden kan se ut ser du i bilden nedan: 

Underrede MA 2B 235x366 1

Kaross färg

Karossen har vi utvecklat och designat själva. Den är väl avvägd för bästa komfort både värme- och utrymmesmässigt och det egendesignade underredet garanterar en stabil och trafiksäker vagn. Karossen är i standardutförande i vit plåt, men vill du ha fiberglas på utsidan så finns det som tillval. Eftersom vi har egen lackering kan du förse oss med en RAL-kod och få din vagn i exakt den kulör du önskar.

Våra ytterbeklädnader ser du i listan nedan, samtliga tillval hittar du i Bygg din norrlandsvagn:
• Aluminiumplåt
• Glasfiber

Exempel på hur våra vagnar kan se ut ser du i bilden nedan:

Kaross med chassi

Färg

Alla våra fönster är designade, utvecklade och tillverkade i vår egen fabrik. Karmar är av aluminium och fönsterglasen av härdat glas. De kommer i ett antal olika standardmått, men kan naturligtvis anpassas för att passa dina specifika behov och önskemål.

Våra mest populära tillval ser du i listan nedan, samtliga tillval hittar du i Bygg din norrlandsvagn:
• Dörrgaller invändigt
• Dörrgaller utvändigt

Exempel på hur våra fönster kan se ut ser du i bilderna nedan: 

Fönstergaller fast

Fönstergaller öppn

Dörrar

Alla våra dörrar designade, utvecklade och tillverkade i vår egen fabrik. De kommer i ett antal olika standardmått, men kan naturligtvis anpassas för att passa dina specifika behov och önskemål.

Vårt mest populära tillval ser du nedan, samtliga tillval hittar du i Bygg din norrlandsvagn:
• Dörrbom

Exempel på hur våra dörrar kan se ut ser du i bilderna nedan: 

Dörr NV B560 BOM iso Dörr NV B560 BOM

Förråd

Våra förrådsmoduler är låsbara och har separat ingång utifrån. En förrådsmodul minskar risken för stöld och skador samtidigt som det blir det lätt att hålla ordning och reda på verktyg och material.

Våra mest populära tillval ser du i listan nedan, samtliga tillval hittar du i Bygg din norrlandsvagn:
• Hyllor
• Vägguttag
• Värme

Exempel på hur våra förråd kan se ut ser du i bilden nedan: 

Slamtoalett förråd modul bak CV

Omklädning funktionsbild 500x500 1

Våra tvättställ är speciellt framtagna för just våra vagnar och är väl anpassade för ändamålet. Givetvis är de utrustade med både varmt & kallt vatten.

Våra mest populära tillval ser du i listan nedan, samtliga tillval hittar du i Bygg din norrlandsvagn:
• Nedsänkt
• Tvättränna

Exempel på hur våra tvättställ kan se ut ser du i bilderna nedan: 

 

Omklädning Tvättställ modul 1x430 CV

Omklädning Tvättställ modul 2x430 CV

Golvvärme funktionsbild 500x500 1

Elektrisk, med värme från elslingor monterade i golvet eller vattenburen med cirkulerande glykolvätska som avger värme via självkonvektionsteknik och sedan cirkulerar tillbaka till pannan där den värms upp på nytt.

Värme funktionsbild 500x500 1

Vår A/C är en kraftig klimatanläggning som är utvecklad för större mobila enheter. (fordonslängd upp till 8 meter). Den inte bara kyler och värmer luften, utan avfuktar den också, och genom att ta hand om både temperatur och luftfuktighet skapas ett behagligt inomhusklimat.

Vår luftkonditionering är utrustad med både värmepump och värmeelement för att ge en effektiv värme i din vagn. Den döljs helt i något av vagnens förvaringsutrymmen och förändrar på så vis varken ditt fordons taklast, tyngdpunkt eller höjd. Den svala luften fördelas genom tre luftöppningar, vilka kan placeras efter önskemål.

Både klimatanläggning och luftfördelning arbetar mycket tyst och effektivt. Det blir svalt och skönt i vagnen, utan störande ljud. Till anläggningen hör en smidig fjärrkontroll, som styr de vanligaste funktionerna och på den digitala displayen visas aktuella inställningar gällande temperatur, timer och fläkthastighet.

Verkstad funktionsbild 500x500 1

Vårt depåunderrede finns som standard med 4 kubiks dieseltank i ramen.

Bygg din Norrlandsvagn! 

Vi ser fram emot att få höra från dig och räkna fram ett pris på en vagn som matchar just dina behov. Fyll i dina önskemål så tar vi det därifrån.

Dina kontaktuppgifter